Megjelent a DREYELANDS zenekar 'Anger' című dala - Előrendelhető a 'Stages'

2018. április 14. szombat, 07:00    

A magyar progmetalos DREYELANDS nyilvánosságra hozta, a május 24-én megjelenő 'Stages' című új albumának beharangozó dalát.

Reklám:

A nyolc és fél perces 'Anger' a gyász fázisain végigkalauzoló konceptlemez második tétele, és egy lyric video is készült hozzá, ami itt megtekinthető:

A 'Stages' című album a mai naptól előrendelhető a zenekar honlapján (www.dreyelands.com) nagyfelbontású digitális formátumban és 500 példányra limitált "gyászfekete" vinylen.

Az 'Anger' című dal pedig szabadon hallgatható a fontosabb streaming platformokon:

Dreyelands

Az EDEN’S CURSE, AFTER CRYING és AT NIGHT I FLY tagokból álló DREYELANDS 2010-es, a Hang-Súly – Hungarian Metal Awards szavazásán év debüt lemeze díjat nyert Rooms of Revelation című bemutatkozó albumát követő lemezen egy 15 fős vonóskar és 16 fős kórus kíséri a zenekart, emellett bemutatkozik az új billentyűs, Kővágó Zsolt (HONEYBEAST) is.

Elődjéhez hasonlóan a Stages is egy koncept album, amely ezúttal Elisabeth Kübler-Ross 1969-es könyvén, A halál és a hozzá vezető út-on alapszik. Ebben a szerző bemutatta a haldoklás és a gyász öt fázisát. Az öt stációnak megfelelően (Elutasítás, Düh, Alku, Depresszió, Elfogadás) a lemez is öt szerzeményből áll, és megjeleníti a haldoklás és az életünk során minket ért bármilyen típusú veszteség átélésének teljes érzelmi spektrumát.

A Stages munkálatait ismét Horváth András Ádám, gitáros, producer vezette, a keverésért és a masterért pedig Hidasi Barnabás (HL-Studio) hangmérnök felelt. A borítót és a teljes látványt Nagy Olívia tervezte, aki absztrakt műveivel remekül leképezte a lemez sötét atmoszféráját.

Ahogy Horváth András Ádám gitáros fogalmazott, a Stages egy sokkal sötétebb hangulatú anyag lett, mint elődje volt. Nemcsak az alap story miatt, hanem mert zeneileg is egy sokkal komorabb, borúsabb és súlyosabb útra léptünk, miközben azért megmaradt a ránk jellemző epikusság, többek között az élő szimfonikus és kórus hangszereléseknek köszönhetően.

Az album 2018. május 24-én jelenik meg az összes fontos digitális platformon és exkluzív, 500 példányra limitált, kézzel sorszámozott, 180 grammos, „gyászfekete” vinylen, amely a zenekar weboldaláról lesz elérhető.

A lemez április 12-étől előrendelhető a www.dreyelands.com-on, és szintén ezen a napon lát napilágot az Anger című első „kislemez” dal is.

Stages Tracklist:

  1. Denial (2:26)
  2. Anger (8:26)
  3. Bargaining (10:32)
  4. Depression (2:03)
  5. Acceptance (12:16)

 

Bonus track (nagyfelbontású digitális formátumban, csak a zenekar honlapjáról rendelőknek):

  1. Life is Worth the Pain (Re-Loaded) (4:53)

(A dal eredeti verziója korábban kizárólag egy, a 2011-es japán cunami áldozatainak megsegítésére létrehozott jótékonysági válogatáslemezen, a Lion Music finn kiadó által válogatott Embrace the Sun-on volt hallható. Az itt elérhető verziót a zenekar részben újrarögzítette plusz a szintetizátorokat élő szimfonikus vonószenekarra cserélte, amely egy kórussal is kiegészült, majd Hidasi Barnabás mindezt újrakeverte és –masterelte, hogy passzoljon az új lemez hangzásához. Kizárólag a dreyelands.com-on leadott vinyl-rendeléssel hozzáférhető.)

DREYELANDS – Stages

Közreműködők:

Nikola Mijic – ének
Horváth András Ádám – gitár (producer)
Kővágó Zsolt – billentyűs hangszerek
Springer Gergely – basszusgitár
Gassama Omar – dob

A Budapest Art Orchestra és a Voice Station Kórus tagjai
Vezényel: Pejtsik PéterSzólj hozzá a cikkhez