Első EP-jével, valamint egy videoklippel debütál a Lifehack zenekar

2018. május 02. szerda, 13:54    

A LIFEHACK egy 2016-ban alakult magyar zenekar. Energikus zenéjüket alternatív, nyomokban modern post-rock elemek, kirobbanó refrének jellemzik, mellyel a fiatal, új dolgokra fogékony közönséget szeretnék kiszolgálni.

Reklám:

Első hét dalból álló lemezüket anyanyelvükön adták ki, melyre készült két videoklip és két live session videó. 2017 végén úgy döntöttek a srácok hogy a már meglévő lemezükről három dalt EP-ként megcsinálnak angol nyelven melyet a nemzetközi piacon jelentetnek meg. Szintén elérhető az EP első videoklipje és élő koncertfelvételek, ahol a Bring Me The Horizon „Avalanche” dalát is előadják, valamint már szerveződnek a külföldi koncertek.

Lifehack

- “Sokakban felvetődhet a kérdés, hogy miért kezdtük el angolul futtatni a zenekart és miért adtuk ki angol nyelven a három dalt, ami már itthon megjelent. Ennek több oka is van.

Már a zenekar alapításánál és a magyar nyelvű hét dalos lemezünk munkálatai alatt fontolgattuk, hogy az anyanyelvünkön vagy angolul írjuk-e meg a dalokat. Szívünk szerint mi angol nyelven készítettük volna, viszont sok külső vélemény hatására maradtunk a magyarnál. Mégis csak itthon vagyunk és az anyanyelvünkön jobban fogadják majd a dalokat. Mikor elkészült a lemez, jó pár hazai kiadót felkerestünk, akik sajnos nem mutattak érdeklődést vagy úgy tájékoztattak minket, hogy ezzel a stílussal az országon belül nem tudnak mit kezdeni. Ellenben nagyon sok pozitív szakmai kritikát kaptunk és a hazai célközönségünk egy elég nagy részéhez sikerült eljuttatnunk a zenénket, amiről a koncertjeinken tökéletes visszaigazolást kaptunk. Szerencsére nagyon jó fogadtatást kapott a lemez, a dalok bekerültek több rádió kiemelt rotációjába is. Tehát lényegében szerintünk nagyon jól alakul a Lifehack sora az országban, amiért hihetetlenül hálásak vagyunk nagyon sok embernek, főleg azoknak, akik hallgatnak minket és eljönnek a koncertjeinkre.
Rengeteg visszajelzés érkezett külföldről is a magyar nyelvű lemezünkre. Például teljesen véletlenül vettük észre, hogy egy dél-amerikai magazin írt rólunk egy maximálisan pozitív cikket, amiben kiemelik, kár, hogy nem angolul készülnek a dalaink. (Bár ekkor már folyamatban voltak az angol nyelvű dalok kiadásának munkálatai.) Aztán sok üzenetet is kaptunk pl.: Németországból és az Egyesült Királyságból, hogy nagyon szeretik a zenénket, kár, hogy nem értik a szöveget. Végül arra jutottunk, megéri elkészíteni a dalok angol nyelvű verzióját is, amiket valószínűleg a magyarországi célközönség is ugyanúgy szeretni fog. Biztosan van benne egy kis rizikó, de mindent összevetve úgy döntöttünk, a jövőben angol nyelven írt dalszövegekkel folytatjuk tovább a pályafutásunkat.
Visszatérve a magyar közönségre, mióta megjelentünk az angol dalokkal és a klippel, rengeteg visszajelzés jött, hogy még jobban tetszenek így a dalaink, több megosztást is kapott itthon is az új klipünk, és szépen aktivizálódtak a hazai rajongók, szóval a nyelvváltással kapcsolatos kis félelmünk is elszállt.
Külföldről pedig nagyon sok pozitív visszajelzés érkezik a közönségtől és a megtekintési statisztikák is nagyon bíztatóak. Anna és én már 6 éve együtt zenélünk. Már az elejétől fogva mertünk nagyot álmodni és úgy gondolom a kitartás is megvan a zenekarban ahhoz, hogy megpróbáljuk a világon a lehető legtöbb helyre, a célközönségünkhöz eljuttatni a zenénket, valamint úgy érzem, zeneileg és stílusilag is egy olyan szintre értünk, amit már büszkén mutatunk meg a világnak. :) Hallgassátok szeretettel!“
- mondta el a zenekar dobosa Tarcsai Ádám

-------------------------------------------

Dél-amerika http://www.newmusicscene.net/2018/02/conoce-lifehack-de-hungria.html

A Brit Euphoria Of Breakdown írt rólunk egy cikket: https://euphoriaofbreakdown.com/2018/04/25/lifehack-time-to-say-goodbye-review/YouTube

LIFEHACK - Brave (Official Music Video)

LIFEHACK - Time to Say Goodbye (Full EP)
LIFEHACK - Live at Kuplung, Budapest

iTunes https://apple.co/2J6YUxh

Deezer http://bit.ly/2JWkSEu

Googleplay http://bit.ly/2EZyPO8
Amazon https://amzn.to/2raf8ym

Lifehack EP Download

https://www.dropbox.co

m/sh/wsud3r1y9dmikh2/AAAyLJpZDMBFa6jFoJcQlFF7a?dl=0    Megosztás:
Címkék: Lifehack
Szólj hozzá a cikkhez