Lazább stílus, újabb lehetőségek - Sexnuggets interjú

Annu - 2018. május 24. csütörtök, 08:57    

Tavaly nyár végén új frontember került a Sexnuggets zenekar élére. Csabi bekerülésével a banda lazább vizekre evezett, ez persze őket szolgálja, ugyanis olyan emberek is nyitottak lettek a banda felé, akik eddig inkább a popzenei vonalat szerették. A zenekar két tagjával, Horváth Csabival és Árva Matyival beszélgettem.

Reklám:

- A legutóbbi Sexnuggets interjú készítésekor még Geri volt a frontember. Mint köztudott, azóta tagcsere történt ezen a fronton. Így első körben Csabi, hozzád (az új énekes – szerk.) intézem a kérdést. Hogyan kerültél kapcsolatba a fiúkkal? És mióta benne vagy a bandában, mik a tapasztalataid, hogyan érzed magad?

- Horváth Csabi: Tavaly augusztusban egy zenészkeresős facebook csoportban találtam rá egy hirdetésre, melyben az állt, hogy a Sexnuggets zenekar keresi új énekesét. Több érv is szólt a banda mellett (meglévő kiadó, kiadott lemez), s mivel mindig is próbáltam olyan zenekarban lenni, ami már kicsit előrébb van, kapva az alkalmon írtam nekik, elmentem a meghallgatásra, amire 2 dalt is meg kellett tanulni. Zeneileg nagyon széles a skála nálam, mivel szeretem a jó popzenét, a jó rockzenét, a jó swing zenét, így ez a laza, ellenben mégis nagyon igényes stílus teljesen feküdt nekem.

Sexnuggets

- Több jelentkező közül miért pont Csabira esett a választás?

- Árva Matyi: Nem kellett sokat agyalnunk rajta. Mind megjelenésben, mind kisugárzásban Csabi volt a legmegnyerőbb. Mivel a banda az utóbbi időben inkább a pop-rock vonal irányába kezdett elmenni (és ezzel egyre több lehetőséget is kapunk), Csabi volt az, aki leginkább beleillett ebbe a „koncepcióba”.

- HCs: A meghallgatás során volt egy dal, aminél még nem volt ének, arra kellett improvizálnom. Szerintem a srácokat ezzel nyertem meg igazán, főként emiatt esett rám a választásuk (ez a dal lett – a már időközben megjelent- Élj c. dal – szerk.)

 

- Csabi, említetted a beszélgetés elején, hogy többféle zenei irányzat is meghatározó számodra, de mégis hogy lett a rockzene központi Neked?

- HCs: Régebben hallgattam RHCP-t, de a klasszikus, 80-as évekbeli fülbemászó rockzenéket szeretem leginkább, emellett nagy kedvencem pl. Robbie Williams is. Mivel nálam az egész család zenéléssel foglalkozik, így nem volt kérdéses, milyen irányba fogok menni. Nagybátyám, Horváth Charlie – őt nem kell bemutatnom-, illetve édesapám is zenél különböző hajókon. Hozzáteszem, én is énekeltem hajókon különböző zenekarokkal.  A Sexnuggetsben pedig igazán ki tudom élni magam.

- A közönség hogyan reagált a frontember váltásra?

- HCs: Én úgy érzem, hogy az emberek nagyon nyitottak voltak. Sok olyan visszajelzés jött, hogy velem akár messzebbre is el tud menni ez a projekt, újabb kapuk is megnyílhatnak.

- ÁM: Ahogy Csabi is említette, talán most már más kapuk is meg tudnak nyílni. Természetesen nagyon tisztelem Gerit (előző énekes), mert egy nagyon muzikális fazon, de így most még több ember érdeklődését fel tudjuk kelteni.

- HCs: Úgy gondolom, most már sokkal „mainstreamebb” dallamok készülnek, teljesen új ízű a zene.  Folyamatosan inspiráljuk egymást, mivel mind zeneileg, mind emberileg megvan a közös hang.

 

- Régebben a szövegeket Geri, az énekes írta. Most ki foglalkozik ezzel a feladattal?

- ÁM: Ezt a szerepet Geri, a dobosunk vette át. Mivel ő a legfiatalabb, és egyetemista közegekben mozog, így a szövegvilág is lazább lett. De mint az utóbbi időben kiderült, szerelmes, melankolikus sorokhoz is ért. Régebben talán elgondolkodtatóbbak voltak a szövegeink, most már könnyebben emészthetőek (de persze nem gagyik), szóval ebben is változott a banda.

 

- Nemrégiben publikáltátok az „Élj” c. dalotokhoz készült videót, melyben egy híradós jelenetet mutattok be. Ki által született az ötlet? Milyenek a visszajelzések?

- HCs: Lényegében Ricsivel együtt találtuk ki, mivel mindenkit érdekel a filmek világa. Nekem színész végzettségben van, Ricsi pedig többször szokott filmekben statisztálni, így nem volt kérdés, hogy egy „színészkedős” klipet forgassunk.

- ÁM: Az alapkoncepció pedig onnan jött, hogy nemrégiben Ricsivel és a dobosunkkal, Gerivel készült egy tv-s interjú a Halasmédia által (Geri kiskunhalasi – szerk.), megtetszett nekik a környezet, és sikerült megegyezni a hellyel is. Teljesen egyszerűen le tudtuk szervezni.  Visszajelzéseket tekintve ez az első olyan klipünk, amely a leggyorsabban fejlődött nézettség szempontjából. 1 hónapon belül 10.000 felett volt a megtekintés.

- Folyamatban vannak az új dalok készítése. Mikorra várható a megjelenés?

- ÁM: Októberben szeretnénk egy nagyszabású bulit a Robot nevű helyen, talán az lemezbemutató koncert lesz. Kb. 10 dalt szeretnénk kiadni, öttel már készen is vagyunk, tehát jó ütemben haladunk. Emellett még van olyan tervünk is, hogy a régebbi dalainkat áthangszereljük. Szóval elég hatékonyak vagyunk, folyamatosan folynak a munkálatok.

 

- Hol láthatunk Titeket a közeljövőben? Milyen koncertek vannak tervben?

- ÁM: Most, hogy már jobban bekerültünk a körforgásba, egyre több koncertünk van. Mivel jön a nyár, a szabadtéri bulik lesznek a jellemzőek. Június 8-án Kiskunhalason játszunk, június második fele stúdiómunkálatokkal fog telni. Júliusban jön a EFOTT, ahol a szombati napon fogunk színpadra lépni (július 14. – 17.00 – Berentzen stage), illetve több helyről kaptunk már felkérést, melyek szervezése még folyamatban van.


Annu    Megosztás:
Címkék: Sexnuggets
Szólj hozzá a cikkhez