Idén is teltházas a Fishing on Orfű

2018. június 19. kedd, 11:00    

Története során zsinórban ötödször lett már elővételben teltházas a június 20-án startoló Fishing on Orfű fesztivál.

Reklám:

A teltház kapcsán összefoglaljuk a legfontosabb (nem zenei) tudnivalókat az idei fesztivállal kapcsolatban:

Fishing on Orfű fesztivál

· Az ünnepélyes kapunyitás 06.20-án szerda délben lesz, ahol egy meglepetés-produkció indítja majd a fesztivált.

· Új helyszín a Magam adom színpad, amelyet Kispál András és Egyedi Péter alkalmi duója nyit meg. Akusztikus, utcazene-szerű minimál produkciók lépnek itt fel.

· Szintén új helyszín az Apamegőrző, ahol az anyák ’lerakhatják’ azokat az apákat, akik annyira nem szeretnek fesztiválokon föl-alá mászkálni. Rockzene, sör és viszki, poszterek és szerszámok között egy hangulatos sufni-konténerben.

· A fesztivál gyermekhelyszíne a Pagony gyermekbirodalom lesz, ahol minden nap 2-ig színes programokkal várjuk a családosokat.

· Új szabadidőprogramunk a Mesetúra, ahol szülők és gyermekeik együtt fedezhetik fel Orfűt. Az állomásokat Császár Levente meséje köti össze. Kaland, játék, finom ételek és italok, egész napos szórakozás az egész családnak.

· Aki fröccs- vagy sörtúrázna, még megteheti: pár szabad hely még van a Bohemian Betyars, az Ivan & the Parazol valamint Dorogi Péter túráira.

· Az Erdei vacsorákon a Konyhakör csapata főz a fesztivál tetején található présház udvarában. Különleges vendégek is lesznek: csütörtökön a Budapest Bár, pénteken a Blahalouisiana, szombaton a Kiscsillag csatlakozik a vacsoratársasághoz.

· Gyere színházba Orfűn - ahogy Scherer Péter is mondja! Jön Mácsai Pál, Udvaros Dorottya, Jordán Tamás, Stohl András és Szabó Győző, Hámori Gabriella, Katona László és Molnár Gusztáv és még sokan mások. Ráadásul idén indul a Sufni Teátrum, ahol az intimebb előadásoké lesz a főszerep.

· Délutánonként Frankó Roni beszélget a Viszkissel, a Fishing szervezőivel vagy zeneipari szakemberekkel, de lesz ZEN Fesztiválegyetem is olyan témákkal, mint a zenészdepresszió, a zenészek megélhetése vagy a slágerek világa.

· A Moziban az elmúlt évek magyar sikerfilmjeit vetítjük: jön a Testről és lélekről, a Jupiter holdja, A Viszkis és a Liza, a rókatündér. Lesznek némafilmek és klipparádé is.

· A fesztivál nagyszínpadainak idén is a közönség adott nevet:  a veszélyeztetett állatfajok közül a Tiszavirág és a Tasmán ördög lettek a befutók. A legnagyobb fedett zenei helyszín nevét a fesztivál a Misina Állat- és Természetvédő egyesületnek ajándékozta.

· Az Orfűn élő és alkotó művészek munkáiból különleges kiállítás tekinthető meg az orfűi polgármesteri hivatal dísztermében - természetesen díjtalanul.

· A fesztivál területén sem dohánybolt, sem bankautomata nem lesz. Mindkettő található a faluban, sétatávolságra.

· A fesztiválra vonattal érkezők 50%-os MÁV-kedvezményt vehetnek igénybe.

· A Buszrent jóvoltából idén is közlekednek fesztiválbuszok Pécs és a fesztivál bejárata között.

· Idén is lesz kisvonat, ami folyamatosan szállítja az utasokat a tó körül.

· Minden vendéglátóegységünkben lehetőség lesz bankkártyás fizetésre is a készpénzes mellett.

· A foci vb meccseit az Unicum Bárban nézhetik meg az érdeklődők.

· A teltházas fesztiválra a helyszínen sem lehet majd jegyet kapni.    Megosztás:
Címkék:
Szólj hozzá a cikkhez