XIV. Heten mint a gonoszok fesztivál

Zinfield - 2019. február 20. szerda, 07:00    

2019. Március 23.-án 14. alkalommal kerül megrendezésre a Heten mint a gonoszok fesztivál. A fesztiválnak a budapesti S8 Underground Club BLACK terme ad otthont. 7 zenekar, este 7 órától szolgáltatja a megfelelő talpalávalót.

Reklám:

Heten mint a gonoszok fesztivál

Az estét 19h-kor egy Folk-Rock formáció nyitja, a CSERMELY EKLEKTIK. A népzene egy nép, egy ország lelke. Amit játszanak, egy fúzió: a népzene és más zenei stílusok egyedi háziasítása. Először talán szokatlan, mert ki gondolná, hogy a Kis kece lányom reggie-ben , a Hej Dunáról fúj a szél metálban, a Szomorú az idő blues-ban is jól szól? Igazi eklektikus rock úgy, hogy a népdal, a nép lelke sértetlen marad! Ők szeretik! Reméljük Ti is szeretni fogjátok!

Az est második fellépője 19:45-től a budapesti MINDLESS GAME.

Alapvetően a keményebb metál vonal az amit képvisel a zenekar. Azon belül többféle zenei irányzat jegyei is felfedezhetőek a számokban. A dalszövegek angol nyelvűek, és általuk a világuk és a benne élő emberek sötétebb, agresszívabb oldalát mutatják be.

20:30-tól a kőszegi SZAKADÉK zenekar áll porondra.

A csapat 1997-98 környékén állt össze, majd 2000. január 2-án kialakul a végleges felállás: Baska: dob; Totya: gitár, ének; Bébi: basszus; Zenéjükben a punk témák bonyolódnak metálosabb riffekkel és művházas ízekkel, presszómetál felfogásban, magyar nyelvű szövegekkel. Jelenlegi mérleg: 3 demo, 2 lemez és egy kislemez. A tavalyi fesztiválon nagy sikert arattak, most sem lesz ez másképp!

21:20-kor lép színpadra az ADRYA zenekar:

A lágy és misztikus női énekhang köré épülő, fülbemászó énekdallamokkal ékesített, masszív gitárriffekkel megspékelt, dinamikus modern hard rock/metal muzsika korhű hangzással, goth beütéssel, elektronikus- és sampler betétekkel ízlésesen gazdagítva. Szövegeik az Élet eseményei, történései által gerjesztett érzelmi hullámokból fakadó elmélkedések, szubjektív levezetések, melyek a mélységet közérthető formába öntve közvetítik.

Energikus előadásmódjukkal és színpadi attitűdjükkel minden alkalommal alaposan felrázzák a publikum tagjait.

A zenekar jelenleg új dalok rögzítésén dolgozik, vadonatújj videóklippel nemrégiben debütáltak.

22:10-től az est 5. fellépője az egyedi, Modern-népdalmetalt játszó ZINFIELD zenekar következik. A zenekart 2009 -ben alakította Tiebel Ferenc, de 2013 augusztusában formálódott ki a mai stílus. 2014 áprilisában készült el a zenekar "Elindultam szép hazámból" c. bemutatkozó anyaga. Az EP megjelenése után sok koncert következett, és a mai napig is sokfelé látható az országban a zenekar olyan zenekarok társaságában is, mint például az Egészséges fejbőr, Nemzeti Hang, Ismerős Arcok, stb.

2018-ban készült el a zenekar "Béreslegény" c. EP-je, melynek premierje a Rock FM 95.8 -ban debütált. A zenekar egy szöveges videót készített az "Esik eső" c. dalára, mely 1 hét alatt 30 ezres nézettséget hozott. Aki ismeri a magyar népdalokat, és szereti a metál muzsikát lehangolt gitárokkal, azok mindenképp jól fognak szórakozni!

23:20-tól a DARK TEARS FROM SPACE, budapesti székhelyű, 7 tagú, gothic fusion metált játszó zenekar lép a pódiumra. Kb. 2 éve alakultak és 2017 őszétől koncerteznek. Zenéjükben a szimfonikus és metál elemeket ötvözik, természetesen női énekkel. A tavalyi fesztivál óta pár tagcserén mentek keresztül, így az új felállás bemutatkozó koncertjére készül a csapat.

Az est megfelelő záróakkordjaiért a fiatal BEFORE WE DISAPPEAR lesz a felelős, akik éjfél után negyed órával kezdik műsorukat. Hogy kik ők?

Öt mocskosul hangos és energikus arcból álló csapat, mely nem ismer határokat a rock n’ roll terén. Saját számokon kívül elhozzák nektek a legjobb feldolgozásokat is, hogy mindenki mulasson még egy nagyot a rockdisco előtt!

Gyertek el! Ez az a buli, amit nem érdemes kihagynotok!

Menetrend:

Kapunyitás: 18:00h
19:00 - 19:30 - Csermely Eklektik | folk-rock |
19:45 - 20:15 - Mindless Game I Modern Metal I
20:30 - 21:05 - Szakadék I Punk-Rock-HC I
21:20 - 21:55 - AdryA I ExperiMetal I
22:10 - 23:05 - Zinfield | Modern népdalmetal |
23:20 - 00:00 - Dark Tears From Space I Gothic fusion metal I
00:15 - 01:00 - Before We Disappear I Punk-Rock I

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/481209042389751/    Megosztás:
Címkék:
Szólj hozzá a cikkhez