Felkészül: a nyomtatott sajtó! - avagy új magazin a zenei placcon

2019. március 26. kedd, 11:43    

Zenefüggő vagy? Szeretsz olvasni? Hajlamos vagy elveszni egy-egy képes tartalomban? Netán mindez egyben? Amennyiben igen, nagy valószínűséggel érdekelhet, hogy Magyarország új, nyomtatott zenei kiadványa április 2-án kerül az újságosok polcaira országszerte. Ez lesz az új köntöst öltő Rockstar Magazin.

Reklám:

Talán nem kell bemutatni a RCKSTR Magazint, hiszen szinte elkerülhetetlen, ha Budapesten pörgünk. Akinek kimaradt volna ez a szcéna, annak nem árt tudnia, hogy a kéthetente megjelenő ingyenes programajánló újság több mint 650 ponton figyel. Ebből közel 350 szórakozóhely, kávézó és koncertterem, továbbá belefuthatunk tetováló szalonokban, irodaházakban, egyetemek/főiskolák folyosóin, kollégiumokban, szállodákban, sőt még a fővárosi taxikban is lapozható.

A magazin szerkesztősége a XI. évfolyam derekán úgy érezte, kinőtte a kiadvány kereteit, és ideje előrébb lépni, orientálódni: a budapesti programajánló ezentúl Budapest BEAT néven üzemel zavartalanul tovább. Április másodikán pedig megjelenik az országos terjesztésű, immáron kizárólag zenével foglalkozó Rockstar Magazin első lapszáma.

Rockstar Magazin

„Megint megújulunk. Hogy miért? Mert hála Istennek, azt csinálunk, amit akarunk! Továbbá mert muszáj reagálnunk arra, ami változott nálunk, mert így tudunk emberileg és szakmailag is előrelépni. A Budapest BEAT kapcsán azt ígérjük, hogy sok mindennel foglalkozunk, ami budapesti. Legyen az zene, sport, gasztronómia, vagy a kultúra bármilyen ága. Ugyanúgy, ahogy a RCKSTR-ban eddig. Csak, most már abban bízunk, nem kell többet magyarázkodnunk, hogy “ez nem egy rock magazin”. Minden törekvésünk arra tartott, hogy egyrészt szép legyen az újság, másrészt szeressenek az olvasók, harmadrészt pedig szeressenek a partnereink. Aki eddig szerette a magazint, ezután is fogja!”. – nyilatkozta Nyerges Tamás, a magazin alapítója.

Jó hír a zene szerelmeseinek, hogy a megújult Rockstar Magazin nem csak specifikálódik, de terjeszkedik is. A felfrissült kiadvány ezentúl 68 oldalon át kizárólag zenei témákat dolgoz fel műfajtól függetlenül, és a Lapker Zrt. terjesztése által jut el országszerte mindenhova. A mélyinterjúkat és nagyobb lélegzetvételű témákat tartalmazó újság minden hónap első keddjén jelenik majd meg a Relay és az Inmedio polcain. Arról, hogy pontosan mire számíthatunk, a magazin vezető munkatársa, Schmidt Szulamit beszélt:

„Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy itt főként a hiánypótlásra törekszünk. A magyar zenei kínálat elég széles ahhoz, hogy folyamatosan legyen utánpótlás a témákat illetően, éppen ezért lesz domináns a nemzetközi platformmal szemben. Műfajokat tekintve nem lesz kivételezés, sem egyoldalúság, témák feszegetése és körbejárása viszont annál inkább. Az ütős, mély tartalmakkal és a vizuális elemek könnyed, ám rendbontó elszórásával egy letisztult kavalkádot szeretnék eredményezni. Az első szám címlapján a Supernem szerepel, akik most ünneplik az ezredik koncertjüket, de ugyanezen kiadványon belül megszólal Ferenczi György, a Follow The Flow, Koszi Janka, valamint Vörös András is. Kifaggattuk Heilig Tamást és a színfalak mögül előbújnak olyan meghatározó zeneipari forradalmárok is, mint Dömötör Endre a Recorder hajdani főszerkesztője. Rengeteg tehetséges zenész vesz körül, akik nem mindig kapják meg a kellő figyelmet a sajtótól. Részben ezen is szeretnék változtatni, illetve bemutatni a hazai zeneipar színes palettáját a poptól és rocktól kezdve a jazzen át az elektronikáig. Szeretném, ha az országos Rockstar Magazin egy stabil felületként szolgálna a magyar zenei szcénának, és konstruktív, előremutató írásokon keresztül érné el az olvasókat.”

Ferenczi György szavaival élve: „Az interneten minden hozzáférhető, tehát senki nem akar hozzáférni.” – és ezzel nem is érthetnénk jobban egyet. A Rockstar Magazin szerkesztősége a zenei hírközlés papíralapú formáját éltetve néz farkasszemet a digitális világgal. Erős hit, rendíthetetlen remény és szilárd meggyőződés alapján úgy gondolják, van mit elmondani színes lapokon és nyomtatott betűkön keresztül. Hisznek az igényesen kivitelezett tartalomban, az informatív mondanivalóban, szórakoztató riportokban, az érdekes interjúkban, pazar címlapokban, a lapozgatás örömében, a lapok illatában, a gyűjtés hagyományában. Nem kell már sokat várni, április 2-án te is hozzájuthatsz a megújult Rockstar Magazinhoz bármelyik újságosnál!    Megosztás:
Címkék:
Szólj hozzá a cikkhez