Municipal Waste, Crippled Fox, Blackmail @ Dürer, 2019.06.25.

Murphy - 2019. július 02. kedd, 11:09    

A virginiai crossover-trash fenegyerekei tíz év után ismét csak tiszteletüket tették hazánkban, hogy egy forró júniusi hétköznap idézzék vissza a nyolcvanas évek második felének sörös-deszkás hangulatú metálkodásait!

Reklám:

Municipal Waste

Bemelegítésként két magyar bandát is kaptunk. Elsőként, nyolc óra magasságában a Blackmail hardcore-punk acsarkodásával süketített meg minket. D-beat, némi crust-os ízzel vegyítve, húsz percet játszottak a családias közönség előtt, régi és újabb nótákat váltogatva. Rövid szünet, aztán a Crippled Fox következett - némileg megváltozott felállásban (vagy csak én láttam őket marha régen). Szintén vagy 20-25 percet tölthettek a deszkákon, de kb. három-négy blokkba úgy darálták le a szélvész gyorsaságú crossover-trash nótáikat, mintha az életük múlna rajta, haha! Rajtuk már bőven akadt mozgás, és a nagyterem első része is lassan kezdett megtelni.

Fél tízkor aztán felharsant a Fatal Feast intrója, a Waste in Space, és a Mind Eraser című nótával robbant be az újkori (crossover)trash színtér egyik legszórakoztatóbb bandája, a Városi Hulladék. Tony Forestáék utoljára 2009-ben jártak nálunk (szintén a Dürerben), azóta ugye bekerült a csapatba a Cannabis Corpse poén-death brigádot is megjárt Nick „Nikropolis” Poulos gitáros. (Ryan Waste gitáros amúgy a BAT nevű mellékprojektjében zenélt vele együtt, a basszeros kolléga meg pont a Cannabis-ban, szóval nem volt tőle idegen a terep; az anyabandát felturbózni vele meg konkrétan egy zseniális ötlet!) Tehát immáron öt baromi szimpatikus (értsd: farmermellényes/fejkendős, alapvetően tetovált, és egyre inkább sörhasat növesztő) őszinte zene-fanatikus szórakoztatott minket a retro-trash hullám megidézésével ezen az iszonyatos hőséggel dacoló nyári nap betetőzéseként.

Municipal Waste

Gyakorlatilag majdnem minden MW-lemez képviseltette magát, bár a dalok többsége a 2017-es Slim and Punishment (címadó, Breathe Grease, Poison the Preacher, Slim & Punishment, Under the Waste Command), illetve a The Art of Partying (Beer Pressure, Born to Party, Headbanger Face Rip, Sadistic Magician, The Art of Partying) lemezekről szóltak. Kaptunk egy vadonatúj nótát Wave of Death címmel, és persze olyan slágerek sem maradhattak ki, mint a Repossession vagy a You’re Cut Off. Nyilván hiányoltam még jónéhányat, mert a Municipal Waste-féle tombolással nem egykönnyen lehet betelni! Persze rajtuk is látszott, hogy örömzenélnek, és baromira élvezik a showt. Tony Foresta a koncert elején lekapcsoltatta a fényeket („lőjjétek már le őket, nem kib…ott diszkó ez!”), gondolom alapból is ezer fok lehetet ott fent; végig úgy rohangált a színpadon keresztben-hosszában, széles mosollyal az arcán, mint valami jóllakot óvodás kisfiú, aki azt csinálhatja, amit akar. A Substitute Creature-nél pedig az eddig csak szorgalmas gitározó Ryan bújt ki a cuccából, és énekelte végig a nótát.

Egyértelmű, hogy a közönség sem volt hálátlan: ment a mosh ezerrel, beindultak a circle pit-ek, de a színpadra is szinte a legelejétől másztak fel emberek, hogy aztán leugorva a deszkákról úsztassák magukat – mint az ilyen kaliberű buliknál ez általában szokás. Szóval zajlott, aminek zajlania kellett. Nem akarom a végletekig ajnározni, de tényleg iszonyatosan király koncertet nyomtak, szóval sajnálhatja, ha valaki lemaradt róla.

Murphy    Megosztás:
Címkék:
Szólj hozzá a cikkhez