No Last Page - Ébredés

2019. szeptember 10. kedd, 07:20    

A No Last Page szemtelenül fiatal tagokból álló zenekarként kezdte pályafutását 2016-ban. A tavaly megjelent első nagylemezük turnéjának keretében az egész országot bejárták.

Reklám:

Pár napja jelent meg új, Ébredés című videoklipjük.

Zoli (ének, gitár): "Idén egy kicsit visszavonultunk a lemezbemutató turné után. Elérkezett a stílusváltás időszaka: punk-rocktól most a metál felé vettük az irányt. Az Ébredést - ami egyfajta metaforaként is értelmezhető - az új producerünkkel, Brucker Bencével közösen alkottuk meg. A szöveg a sorsunk kapzsiságáról, és a lelkünk elejtett, kiszakított darabjairól szól, amit képileg is sikerült megjelenítenünk."

A forgatókönyvet Kovács Dávid basszusgitáros, és Kovács Zoltán énekes írták.

Dávid (basszusgitár): "A forgatókönyv megírásánál a legfontosabb kitétel a szürrealitás volt. Olyan képek megjelenítését terveztük, amelyekre senki nem számítana. Mégis ki a fene fekszik be magától egy kád jeges vízbe, vagy nyalogat könnyeket mások arcáról?! Nem a megszokott módon terveztünk elmesélni egy klasszikus történetet. Sokkal expresszívebb dologban gondolkoztunk: egy állapotot akartunk láttatni.

A sztori egy olyan emberről szól, akitől mindenét elvette a világ, de nem csak a józan eszét, hanem a morális értékeit és azt a mivoltát, hogy ő is a társadalom része. Röviden azt helyeztük a középpontba, hogy hogyha nem figyelünk egymásra, olyan „szörnyeket” teremtünk, akik céljaik elérése közben képesek lesznek minden határt felrúgni, és mikor végre elérnek valahova, már teljesen egyedül maradnak, nem lesz kivel megosztani a sikert. Szeretnénk azt, hogy ha valaki meghallja a dalunkat, és megnézi a klipünket, akkor eszébe jusson, hogy vajon hány olyan embert lát nap mint nap, akik csak az önpusztításban képesek kiteljesedni. Hány olyan embertől fordulunk el, akik rettegnek segítséget kérni és csak látszólag falják az életet mert belülről felemészti őket a magány."

A klipet a fiúk éjjel forgatták Budapesten, és Erdőkertesen Császár Róbert rendezésében. Az operatőri munka Zsoldos Dávid érdeme.

Zoli: "Nagyon kedveljük a Down For Whatever-es srácokat, szeretünk velük együtt dolgozni, akár koncertről, akár klipforgatásról van szó. Utólag is nagyon köszönünk nekik a profi videót!"

A csapat az utóbbi időben két tagcserén is átesett, de ez nem szegte kedvüket, sőt, újult erővel vágnak neki a kihívásoknak.

No Last Page

Zoli: “ Ősszel újra lesznek koncertjeink, közben készülnek a dalok, és egy percre sem szeretnénk megállni. Nem is fogunk. Rengeteg tervünk van, és ambíciónk.”

Instagram: https://www.youtube.com/user/nolastpageband

Youtube: https://www.instagram.com/nolastpageband    Megosztás:
Címkék:
Szólj hozzá a cikkhez