Zorall - 2006.12.29 - V2 Music Club

Murphy - 2007. január 03. szerda, 18:55    
A szilveszter elõtti, utolsó hatalmas kutyafuttában értesültem KK kollégámtól, hogy még mielõtt véget érne ez az iszonyatos/imádnivaló (ki hogy zsebeli be) óév, még gyorsan becsúszik egy Zorall koncert. Több se kellett nekem, hiszen egy Zorall bármikor jól esik, hát még, ha az egy lazulós hálidéjjel esik egy idõbe. Ezen, két ünnep közti bejglievõs, semmittevõs idõszak pedig pont megfelelt.
Reklám:
Az elõzenekar végére sikerült beslisszolni, úgy fél tizenegy tájékán, meg még némi friss szeszt is be kellett újítani, szóval arról nem rendelkezem hû információkkal, hogy a banda ki-fia-bornya. Max. annyit, hogy pár lézengõ, látszólag kedvezõen bealkoholikált arcon kívül nem sikerült közönséget toborozniuk e viszonylag korai idõpontban, haha!

 
Közben szétnéztem, és kitörõ lelkesedéssel abszolváltam, amit láttam. Már csak azért is megéri a jó öreg Zorallra ellátogatni, mert ilyenkor az egész placc tömve van ismerõsökkel. Szegrõl-végrõl, ezer éve nem látott arcok nyüzsögtek minden sarokban. És abba a fajtába tartoznak, akiket nem lehet ám csakúgy hip-hop akárhol elkapni… Havercsaj megjegyezte, hogy legalább nem óvoda van bent, mint általában bulikkor. Így igaz. Részben talán a nemrég nyitott motoros klub okán, de a jelenlévõk jelentõs hányada a harmincon túli, motoros(abb) korosztály tagjaiból került ki. Yeah!

 
Még pár pia, aztán elkezdõdött a Zorall-õrület. Meglehetõsen kicsi volt számukra a színpad, még így négyüknek is; mivel Kicsi bizonyára Kalapácsa miatt nem tudott eljönni. Azért ettõl nem volt rosszabb a hangulat - így is iszonyatos partit tudtak teremteni. Csak úgy vég nélkül záporoztak a slágerek. Debüt albumjukról össze-visszaságban: Álomarcú lány, Fûrész (középsõ ujj-mutató himnusz), Azért vannak a Jóbarátok, Szellemvasút, és kedvencem a Pantera-s Soha sem mondd - ez utóbbira iszonyat mód dühöngést nyomtam le. Másodikról: Országúti randevú, Zorallina, Aludj csendesen király (Jimmyre emlékezve illõ módon), Valami bizarr dolog, Tinédzser L’amour, Valami véget ér stb. És még az albumfüggetlen Honfoglalás zenéjét is hallhattuk.

 
Két részre bontották mûsorukat; nemhogy nekik eljátszani, nekünk is elég fárasztó volt, úgyhogy pont kapóra jött egy rövidebb, pisi-kaki-iszi szünet. A folytatásban felköszöntötték a Fekete Lovagot (aka Barbaró Attila) szülinapja alkalmából, küldtek neki dalt meg minden ilyesmi. Új dobosuk teljesítménye miatt nem érheti szó õket; tette a dolgát. Mellékesen jegyzem, hogy Junkies-éknál is õ püföli a bõrt.
 
A koncert képei itt megtekinthetõek!

Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez