Korn: Live and Rare

Murphy - 2006. szeptember 26. kedd, 09:26    


Húzzunk le egy újabb bõrt!
 
Ha elhagyott egy hõn szeretett banda, akkor konzekvensnek tûnik újabb bõrt lehúzni róla – ezt minden magára valamit is adó kiadó tudja. Nos, az együttes Greatest Hits albuma után itt egy újabb válogatás a faképnél hagyott kiadó jóvoltából.
Reklám:
Head hirtelen kiválása, a nélküle készült új album mérsékelt sikere (bukása?) majd kiadóváltás - nagyjából így néz ki a KoRn mostani helyzete.  Szóval nem valami rózsás.

A korongon tizenegy élõfelvétel meg két, ritkaságszámba menõ track található; van itt minden, mint a búcsúban. Na, akkor lássuk is:

Kezdõdik egy tomréjdör kettõ száundtrekk Did My Time-al, aztán régi cuccok következnek: a legelsõ, überzseniális Blind, majd a merengõs Falling Away From Me az Issues-ról. A Right Now megint csak egy modernebb hangszerelésû kis szerzemény, méghozzá a tükrös albumról. A folytatásban Got the Life kiállt helyért, majd az Untouchables-rõl egymagában álló Here To Stay, és a méltán népszerû Freak On a Leash. Hogy cover is legyen ezen a korongon, (mert elvileg ez mégiscsak egy amolyan gyûjtemény lenne) Pink Flloyd-féle Another Brick In The Wall és a Metallica One-ja foglal helyet. A My Gift To You jön, utána pedig egy ADIDAS. A végére hagytak két ritkaságot. Az Earache My Eye még számomra is ismeretlen volt - aki pedig egy csomó kiadatlan cuccra szokott izzítani -, bizonyos Cheech & Chong feldolgozás. A Proud címût pedig a Tudom mit tettél tavaly nyáron filmzenéjeként is ismerhettük már.
 
Nem egy Greatest Hits az biztos; hiányzik róla jópár ütõs KoRn-himnusz. Meg hát a jelenlegi gitársound is irtó gyengére sikerült, a dob + basszer kompozíció simán elnyomja. Egy unalomûzõnek azért megteszi a sorban. A rajongók biztos beszerzik/letöltik, a többieknek meg szerintem tök felesleg…

  
KORN diszkográfia:
KoRn – 1994
Life is Peachy – 1996
Freak on a Leash – 1998
Issues – 2000
Untouchables – 2002
Take a look in the Mirror – 2003
Greatest Hits vol. 1. – 2004
See you on the Other Side – 2005
Live and Rare - 2006

 
Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez