Lovecrose: akusztikus balladával jelentkezett a metalcore zenekar

2020. július 18. szombat, 09:16    

Rendhagyó rock balladával jelentkezett a Lovecrose zenekar. A csapat megszokott stílusától és hangzásától távolabb álló akusztikus dala a “Felkavar” címet viseli, és az ez évben megjelenő nagylemezen is helyet fog majd kapni.

Reklám:

Lovecrose - Felkavar (Hivatalos videoklip)

A dal hallgatása online felületeken:songwhip.com/lovecrose/felkavar
Csiszár Ádám, a zenekar gitáros-dalszerzője a dalról:
Már régebben elkészült ennek a dalnak a vázlata, Márkkal egy szál gitárral raktuk össze és végül úgy döntöttünk, hogy az alapkoncepciót nem visszük el metalos irányba. Egyszerűen ez a nóta így működött, valamint a dal mondanivalója ebben a formában, így tud átmenni igazán. A dal a pánikbetegségről, depresszióról, és minden ezzel járó szorongásról, önmagunkkal való küzdésről szól. Annak ellenére hogy a modern metal/metalcore az a műfaj, ami a zenekarunknak továbbra is fő profilja, ez a dal ettől kicsit messzebb áll, számunkra mégis elég jelentős és fontos. Ennek oka, hogy személyes érintettségünk van bandán belül a témában. A videót Németh Péter forgatta le nekünk a Portrait Shoot-tól, akinek ismét szeretnénk megköszönni a nagyon korrekt és kreatív hozzáállást a témához. Petivel másodszor dolgoztunk együtt, a legutóbbi videoklipünket a Nyughatatlanhoz is ő készítette. A dal keverése szokásosan Simi kezei között történt a No Silence Studioban.

Lovecrose

A csapat befejezte új lemezének felvételeit, már csak utómunkák és egyéb marketinggel kapcsolatos teendők vannak hátra, mielőtt a közelgő nagylemez novemberben teljes egészében megérkezik az EDGE Records gondozásában. Addigra tervben van még egy videós anyag, ami a megjelenés előtti utolsó nagyobb promóciója lesz a lemeznek. Az elmúlt időszak eseményei és törölt koncertek miatt a zenekar koncertezésben majd csak 2021 tavaszi szezont célozza meg, és az már a nagylemezük bemutató turnéját is magába foglalja.

Előbbre terveztük ezt az egészet, de a vírushelyzet és egyéb magánéleti okok miatt az élet úgy hozta, hogy mindennel csúsztunk, de nem vagyunk elkeseredve, mert már látjuk a végét. Reméljük, a jövő tavaszi és nyári koncertszezon úgy alakul, ahogyan elképzeltük. Addig is van teendő bőven, hiszen a mostani albumunkat szeretnénk sokkal komolyabban venni marketing szempontból mint az előzőt, és szeretnénk hogy mire odaérünk szélesebb közönséghez tudjunk majd eljutni, mint anno az Alvilág és Éggel.” - tette hozzá Ádám.

A várhatóan idén megjelenő második Lovecrose lemezről korábban már több dal napvilágot látott, ezek meghallgathatóak a zenekar youtube csatornáján:

www.youtube.com/channel/UCha5sgU9cvmn43zATFb-82w

Lovecrose online: 
www.facebook.com/lovecroseband/
www.instagram.com/lovecrose/
www.facebook.com/HammerMusicHungary/    Megosztás:
Címkék:
Szólj hozzá a cikkhez