Mintha anakonda tekeredne a válladra: fekete-fehér művészklipet készítettek a The Royal Freak O

2020. július 24. péntek, 07:28    

Sötét víziók, (rém)álom szerű képek, őrület és megnyugvás jelenik meg a Képzőművészeti Egyetem hallgatói által készített mega-videóban, amit a The Royal Freak Out egyik leghosszabb dalához, a New Transmission-höz forgattak. Tömény fekete-fehér nyomasztás.

Reklám:

Idén másodszorra, a koronavírus nehézségei ellenére is létrejött a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Majdnem Híres Rocksuli közös projektje, amelynek keretében Révész László csoportjából fiatal képzőművészek válogattak a beküldött zeneművek közül. Ebben az évben öt dalhoz készítettek videót a hallgatók teljes művészi és kreatív szabadsággal. Jordán Lili és Somhegyi Enikő a The Royal Freak Out egyik leghosszabb dalát, a New Transmission-t választotta, ami bár a zenekar egyik kedvenc dala, 7:13-as hosszával úgy gondolták, képtelenség lesz rá klipet forgatni. Most mégis elkészült egy igen erős videó.

Jordán Lili így mesélt a videóról: “Már nem is emlékszem, hogy esett erre a dalra a választás, de eleinte úgy volt, hogy csak egy 2-3 percet csinálunk meg. Aztán Enikővel annyira belejöttünk a forgatásokba és annyi ötletünk volt, hogy csak csináltuk és csináltuk a videókat és rájöttünk, hogy igazából már a próbavideókból simán van 7 perc, úgyhogy miért ne csináljuk meg az egész dalt. Izgalmas volt maga a kihívás, hogy bő 7 percre forgassunk. Ez a szám állt a legközelebb a világunkhoz, így könnyebben tudtunk dolgozni.”

The Royal Freak Out

A karantén itt is keresztbe vágta a lányok számításait, erről Lili hozzátette, hogy “...nagyon rosszul jött ki, mert nem tudtunk találkozni, vidéken voltunk, de tök simán ment online a brainstorming, hogy mi legyen a következő lépés. Tök természetesen jött nekünk, hogy melyik kép melyik után jön, simán összeraktuk.”

A zenekar abban a szerencsés helyzetben van, hogy a képzősök még egy dalukat, a Walrus Factory-t is beválasztották, ami pár hete debütált. A srácok új dalokon dolgoznak és hamarosan rögzítenek egy live session-t is, ahol megmutatnak majd egy új dalt a készülő albumról. Élőben legközelebb augusztus 15-én a szigetvári Prog Camp fesztiválon játszanak majd, Budapesten pedig október 2-án a Robotban a Grizzly-vel.

Koncert: https://www.facebook.com/events/2812528545490939/

További linkek:

w: http://www.nowbooks.hu/rfo
fb: https://www.facebook.com/theroyalfreakouts/
YT: https://www.youtube.com/channel/UC9BTRQYksus43yVLnecAE2g
in: https://instagram.com/royalfreakout/    Megosztás:
Címkék:
Szólj hozzá a cikkhez