Fájdalmas szerelmi csalódás, erős idegzetűeknek - Itt az új Tankcsapda klip

2021. május 19. szerda, 07:52    

Horror, thriller, sok vér, erőszakos képi világ – A Tankcsapda új klipje nem kíméli az idegeket, még a zenekar is bajba kerül a most megjelent ’Megölni engem’ című dalban.

Reklám:

Ez a videó más, mint az eddigi Tankcsapda klipek, a megvalósítás filmes elemeket tartalmaz, köszönhetően a DeadLens Pictures rendezőjének Görögh Attilának.

„Amikor felhívott a zenekar, hogy szeretnének egy klipet, akkor a válaszom az volt, hogy bocs srácok, én nem tudok klipet, csak filmet.” -ismertette az előzményeket Görögh Attila. „Soha nem csináltam klasszikus klipet még, szóval nem hiszem, hogy én lennék a ti emberetek. A válasz az volt, hogy pont ezért hívtunk téged, mert film kell nekünk, nem klip. Az első ötletelés alkalmával már világos volt, hogy rendhagyó kisfilmet készítünk a dalhoz. A kérdés csak az volt, hogy mennyire ábrázoljuk ezt a képi világot drasztikus valójában. Végül arra jutottunk, hogy nem simogatjuk meg a lelkeket, mutassuk meg a fájdalmat. Egy szerelmi csalódás után az ember lelke hasonló haláltáncon megy keresztül és ezt képileg meg kell valósítani. Ne finomkodjunk, annak semmi értelme nem lenne.”

Megölni engem - Itt az új Tankcsapda klip

A klipet debreceni helyszíneken forgatták, néha szélsőséges körülmények között egy erdő közepén hajnal háromkor, nulla fokban. A legtöbb időt a kínzószoba kialakítása és a kínzások maszkmesteri előkészítése vette igénybe. A sebek és a vágások élethű ábrázolása egy profi filmes maszkmesternek, Ilkó Zsófiának köszönhető.

„A forgatáson nehezítő körülmény volt a hajnali 3 órás kezdés az erdőben, ahol Sidit másfél órára beástuk egy hideg mély gödörbe.” – folytatta a rendező. „Teljesen mozdulatlannak kellett lennie, amíg a jeleneteket több kameraállásból felvettük. Ezt még bonyolította a reggeli napfelkelte, a tökéletes snittekhez 15-20 percünk volt, amikor a nap még nem bukott fel a horizonton, de már ad valami fényt. A kínzókamrában már nyugodtan tudtunk dolgozni, bár a 40 liter vérből másra lehetett volna következtetni… Itt a legtöbb időt Fejes Tomi ábrázolása vette igénybe, a hűtőtáskának úgy kellett kivágni az oldalát, hogy a feje pontosan beleférjen, de úgy, hogy amikor a férgeket mellé tesszük, azok ne tudjanak megszökni.”

A ’Megölni engem’ című dal a 2019-ben megjelent ’Liliput Hollywood’ című albumon található. A lemez 10 dalából már háromhoz készült klip, ezt a mostanit tekinthetjük folytatásnak is, az előzménye ugyanis a tavaly év végén megjelent, Road Movie project keretében készített, ’Ülj le mellém’ főszereplőinek történetét viszi tovább.

A klip erőszakos képi jeleneteket tartalmaz, 18 éven felülieknek ajánlott.

Fotók: Szabados Tibor    Megosztás:
Címkék:
Szólj hozzá a cikkhez