Wednesday 13: Fang Bang

Murphy - 2007. január 16. kedd, 11:48    
Hobbija a horrorkodás
 
A Murderollsból megismert frontember szólókarrierje második albumát prezentálja, mely méltó folytatása lett a Transylvania 90210-nak.
Reklám:
Wednesday az elmebetegségbõl jeles Frankenstein Drag Queens From The Planet 13 énekeseként tûnt fel a színen, aztán meg le. Késõbbiekben a Murderdolls néven alapított bandában vokalizált mindenféle borzasztóan félelmetes dologról, de aztán pontosan nem tudni, mi is lett ezekkel a szörnyûséges Gyilkos Babákkal. Ezen állomások figyelembevételével  elérkezettnek látta az idõt, hogy szólókarrierrel próbálkozzon. Ahogy látjuk, egész szép sikerekkel.
 
A Morgue Than Words címmel - itt önkéntelenül is a gótikus horrorguru, E.A. Poe Morgue utcai remekmûve ugrott be - két és percben egy hidegvérû gyilkosság elkövetésére szólít fel minket. Szerinte ugyanis ez a legjobb módszer, érzéseinket kifejezésre juttatni; ha már szavakkal nem lehet elintézni, hát öljünk! Wednesday csak tudja, elvégre már jó pár éve benne van a szakmában…

Eddigi bandáiban (és most is, szólóban) széles körét bemutatta a horrorisztikus lényeknek (vámpírok, zombik, kísértetek és egyéb válogatott szörnyûségek), ám a híres-neves Farkasember ez idáig valamilyen rejtélyes módon kimaradt. Mulasztását a kellemesen andalító American Werewolves in London-ban pótolja.

Egyértelmûen az album legpofásabb, legslágeresebb nótája az egzakt címmel bíró My Home Sweet Homicide lett. Nemcsak maga a dal riffjei veszettül eltaláltak, a szóló dicsérendõ, de a hozzá készült humoros bohócos klip is elsõrangú J

És hogy a többirõl se feledkezzünk meg. Faith In The Devil, valamint Happily Ever Cadaver; mindkettõ kellemes pillanatokat okozhat a dallamos zene és Wednesday rekedtes hangját kedvelõk körében. Nyúlfarknyi kitérõt teszünk a letisztultabb, csengõsebb Curse Of Me-val, hogy aztán a veszettül bömbölõ Haddonfield-del újfent beinduljon a rémisztgetõs banzáj. A Too Much Blood pont ideális az egészséges horror-rock õrjöngést szinten tartani.

Megint csak egy bulizósabb téma következik a Till Death Do Us Party személyében, majd a Buried With Children viszi tovább ezt a morbid hangulatot. Akárcsak a Kill You Before You Kill Me. Szintis hangokkal borzongat a Die Sci-Fi, melyben végig ez a disszonáns jelleg dominál. A Burn The Flames meghitt atmoszférájával zárul Wednesday ezen horror-összeállítása.

  
Murphy


Szólj hozzá a cikkhez