Most így a jó! - Tarány Tamás / Jurisits Tamás Group / Jánosi Szabolcs & Nagy Levente (Nomad)

Andóca - 2023. május 01. hétfő, 21:28    

2023. április 22.-én nyolc év elteltével először láthattuk, hallhattuk Tarány Tamást az A 38 hajó színpadon, valamint ezen az estén debütált a Jurisits Tamás Group első albuma is. Különleges vendégei voltak az eseménynek, Jánosi Cicó Szabolcs (The Bedlam, Nomad), és Nagy Levente (Neck Sprain, Nomad).

Reklám:

A buli előtt néhány héttel a vendégek nevét olvasva érződött a levegőben, hogy nem egy hagyományos koncert előtt állunk, ugyanis Tarány Tamás egy új dallal tért vissza a zenevilágába, valamint a Nomad zenekar tagjai is színpadra léptek. Nagy izgalommal készültem az ominózus estére, de leginkább a Nomad zenekar beharangozott új szerzeménye, a tagok színpadra lépése miatt voltam felpörögve. Nagyon örültem, hogy újra a deszkákon láthatom a kedvenceimet.

A koncert nyolc órától kezdődött, de én már korábban a helyszínre érkeztem. Biztató látvány fogadott. Kész beállított színpad, a zenészek hangszerei beizzított állapotban sorakoztak, majd nyolc óra magasságában deszkákra lépett a Jurisits Tamás Group.

Jurisits Tamás Group

A zenekar zenéje eddig ismeretlen volt számomra, habár Jurisits Tamás az Új Gitáros 2022 -tehetségkutató győztese. Ahogyan a húrok közé csaptak, abban a pillanatban nem bírtam másra koncentrálni, csak a csapat játékára. Kiváló jazz-rock instrumentális tételekkel kényeztették a zeneimádók hallójáratait. A közönség minden elhangzott szerzemény után elégedett tapssal biztatta a zenekart a további muzsikálásra.

Tarány Tamás koncert

Egyszerűen nem tudtak hibázni. Remekül szóltak, a hangzás is kiváló volt és az arcokat elnézve valószínűleg rajtam kívül szinte mindenki így gondolhatta. Penge kis bulit toltak és kiváló hangulatot generáltak. A következő szerzeményeket hallhattuk a debütáló lemezről: Do Not Disturb!, Why Not?, This Moment, Riders’ Club, A Happy Hamster’s Perfect Night, If I Stay, Who Farted?, Scooby Snacks. Fentebb már említettem, hogy korábban kevés infóm volt Jurisits Tamás zenekarról, és így élőben megismerve őket egy újabb „kedvenc” magyar bandát tudhatok a listámon.

A közel egyórás produkció után az italpult felé vettem az irányt, mivel szükségem volt frissítőre. Néhány perc átszerelést követően Jurisits Tamás zenekara újra színpadon állt Tarány Tamással. A U2 „Beautiful Day” c. tételével indítottak, amely önmagában is egy kellemes dallamokon alapuló nótácska, és Tamásék tökéletesen tudták visszaadni az ismert slágert. Pont ilyen jól szólt Ákostól a „Minden Most Kezdődik el”, Presser Gábortól „A csúnya fiúknak is van szíve”, valamint a Foo Fighters brigádtól ismert „Best of you” szerzemény egyaránt. A koncerten elhangzott dalokat, feldolgozásokat már jól ismerhette a nagyérdemű Tamás „Az Első X” c. albumáról.

Tarány Tamás

A szerzeményeket hallgatva egyre izgatottabban vártam a Nomad tagok színpadra lépését.  Elsőként Jánosi Cicó Szabolcs (The Bedlam, Nomad) csatlakozott a csapathoz a „Pont elegendő” c. dalnál.

Tarány Tamás koncert

Majd színpadra lépett Nagy Levi (Neck Sprain, Nomad) is, és a két srác maximálisan megdobta jelenlétével a hangulatot, a koncert varázsát. Innentől már nagy volt bennem az öröm, mivel imádom Levi és Cicó karakteres kiállását, hangszeres játékát.

Nagy Levi

A „Fordul a szélirány” c. tételnél már a színpad előtt találtam magam és hagytam, hogy a "ZENE" vigyen magával. Nagy boldogságomra a koncert még tovább folytatódott két Nomad szerzeménnyel, a jól ismert „Tövisek és Rózsák”-al, amely a Kilépő kislemezről való, valamint egy teljesen friss nótával, az „Álmok Földjén”. Első hallásra imádás lett az új dal, és nagyon remélem, hogy készül még sok hasonló szerzemény a Nomad zenekar műhelyében! Tarány Tamás hangjával is remekül szóltak az elhangzott tételek, abszolút élvezhetőek voltak. Simán el tudnám képzelni Tamást akár a Nomad színeiben is. Legalábbis érdemes lenne elgondolkodni további közös fellépéseken. Zárásként jött még a nagy finálé és véget ért a varázslatnak.

Tarány Tamás koncert

A zenészek kiváló produkciója, a jól összeállított program és a remek hangulat fémjelezte az est, a koncert értékét. Köszönöm a megtisztelő meghívást, azt, hogy részese lehettem ennek a színvonalas eseménynek. Találkozzunk legközelebb is!

Fotók: Vaczó Gábor

AndócaSzólj hozzá a cikkhez