International Harley Davidson Festival, Alsóörs 2005.06.18. Alsóörs

zenemanó - 2005. június 18. szombat, 00:00    
Tudtuk, hogy valószínûleg a zenekar életének egyik fordulópontjához érkeztünk. Leglábbis reméltük...
Így hát már odaúton emelkedett volt a hangulat, és bizton állíthatom, nem az igen csekély sörmennyiségnek köszönhetõen. :-)
Reklám:
Ment a sztorizás, hülyülés. Beszéltünk az esetleg felmerülõ problémákról (húrszakadás, ilyenek), újra átrágták a srácok egyes dalok még problémás részeit.

Persze a tábortól másfél km-re már dugóban álltunk. Úgyhogy ezt a távot több, mint 1 óra alatt tettük meg.
De nem uncsiztunk ám!

A családok, párok, érdeklõdõk a fûben, pokrócon ücsörögtek, eszegettek. Volt egy banda, akik épp akkor szedték ki a kocsiból az összecsukható asztal-kisszékek-szettet! :-)))

Kissé késve ugyan, de eszünkbe jutott, hogy van nálunk egy kamera. Akkor ébredtünk rá, mikor már a tizenötödik oldtimer amerikai kocsi robogott el mellettünk fényesre pucolva, bikinis cicákkal dekorálva!! Ugyanis épp az ellenkezõ irányban meg valahol eme kocsik találkozója volt! Azért jópárat még fel tudtunk venni!

Mondanom sem kell, egy rossz kiírás miatt eltévedtünk, és vissza kellett fordulnunk a dugóban, hogy a VIP regisztrációs sátorhoz elvergõdjünk végre.

Ott egy hatalmas meglepetés várt, személy szerint engem!
De elõtte egy kis történelem: apukám Szatmár megyébõl származik, egy kis faluból, ahol a legnagyobb dolog, ami eddig történt, az volt, hogy építettek egy sportpályát.

Erre a következõ plakátot látom kitéve: HARLEY DAVIDSON FESZTIVÁL, 2005. JÚLIUS 1-3. TÚRRICSE !!!!
Azonnal hívtam aput, nem hitte el! :-))

A Feszten a hangulat laza volt. Mindenki be volt lassulva. Motorok és gyalogosok teljes egyetértésben kerülgették egymást. Hangos szó csak akkor esett, mikor az egyik srác megbõgette a Harley-ját, erre a másik sipító öregasszony-hangon elkezdett üvölteni, hogy "Maga pérnáhájder! Mit képzel magárul, mit bõgeti aztat a motrot!"
Ették a kolbászt, itták a sört, beszélgettek, nézegették egymás motorját.

Mivel elõzõ nap délben tuduk meg, hogy Csipa betegsége miatt a Hooligans helyett mi leszünk a nagyszinpadon Alvin Lee elõzenekara, elõször a szinpadra zúdultunk fel kollektíve.

Profi! Abszolut profi!!!

A kisbusszal egy rámpához tudott farolni a Vöri, így a platóról emelgetés nélkül felvitték a srácok a szinpadra a cuccunkat.

A lámpákat és a dob fölé függesztett Harley-t (!!!) gyönyörû vastraverz tartotta, amit hidraulikusan lehetett fel-le mozgatni! Láttam, mert felemelték.

A fõzenekar cuccát már felpakolták, a miénket elé tették. Képzelhetitek, mekkora szinpad volt. Bõven jutott még hely a két cucc elõtt is rohangálnom!! :-))

Elõször õk álltak be, vagy másfél óráig. Ezt a srácok lelkesen megtekintették, én nem. Inkább a kedvesem és családja társaságában ismerkedtem a HD-feelinggel!

Az árusok is magas szinvonalat hoztak. Árban is... Vettem pl. egy bõr csuklószorítót, 3000-ért. Bõrruhák, kiegészítõk, kütyük a mocihoz, volt ott minden! Kiemelném azt a három hatalmas, amerikai kamiont, amelyek reklámcélra voltak oda kiállítva. Fõleg a tûzvörös! Ilyent én még csak filmen láttam! Sokkal nagyobb, mint gondoltam! Csak a fülkerészig akkora volt, mint nekünk az egész buszunk! A kerekei meg kétszerakkorák majdnem, mint én (tájékoztató jelleggel: 150cm vok. :-)

Ott volt persze az irdatlan sok chopper! 7000(!!!!) motor! Szal, volt mit nézni. Srácoknak voltak cicis nõk is. Rohangásztak össze-vissza, mellükre festett Harley-logóval, egy másik meg egy motort mosott. Megpróbálom megszerezni a képeket a haveroktól és feltenni ide, minden férfiak örömére!

Lányok! Sajnos tangás pasik nem rohangáltak a rendezvényen.... :-))

Végre a koncertrõl! Már a beállás is nagyon jól és gyorsan sikerült. Lenyomtuk a The Blues Is All Right felét, és már tapsot, ovációt kaptunk az összegyûltektõl. :-))

Klauszmann Viktor által alaposan beharangozva, és a közönség megelõlegezett, hallható bizalmától övezve felszaladtunk a szinpadra.

Csodálatos érzés volt látni, hogy az amúgy is kellemes mennyiségû nézõszám hogyan duzzad koncerttömeggé, ahogy játszunk! :-)))

Lendületes, érzelmekkel telített, jó minõségû elõadást produkáltunk! Mivel az egészet felvette egy internetes tévéadó, miután szépen megvágták és koncertfilmmé nemesítették, látható lesz a portáljukon! Amint ez realizálódik, azonnal írok!!!

Addig is: örömmel látunk mindannyiótokat bármelyik Joplin vagy Clap Tones koncerten, úgy a kicsiken, mint a nagyokon!

Üdv mindenkinek!

zenemanó


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez