Akela interjú - Szolnok

Murphy - 2006. április 08. szombat, 00:00    
Fejetlenség a zenekarban

Fellépésük után a Fõnököt is sikerült megkérdeztem az aktuális dolgokról.
Reklám:
- A Moby Dick Tribute-ön miért a Talpakra esett a választás?
- Ez a kedvenc nótám; egyszerûen kurvajó! A zenéhez ugyan nem értek, de szövegileg zseniális. ?Az ég is egy nagy talp, amivel Isten a földre talpalt? ? ez elég súlyos. Dolgozhattunk volna vele egy kicsit többet, de hát az Akela tempó, ugye: próba nuku meg ilyesmik? Így sikerült.

- A borítót és a BálnaVadÁszok nevet is te adtad. Hogyan jött mindez?
- Smici felhívott egyszer, hogy nekem mindig vannak ötleteim, de soha nem tudom megvalósítani õket. Most itt a megfelelõ alkalom. Kicsit gondolkoztam rajta, és ez jutott eszembe.

- Nem gondoltatok még rá, hogy itt lenne az ideje egy tribute lemezre, amin titeket, az Akelát dolgoznának fel különbözõ zenekarok?
- Nem.

- Fejetlenség címmel jött ki az új, tizenkettedik album. Errõl valamit beharangozónak?
- Most tizedikén, hétfõn dedikálunk. A neve elég sok mindent elárul: fejetlenség uralkodik a zenekaron belül. Bár ezt õk ezt nem tudják, úgy lett nekik beadva, hogy a politika, meg a világ nagy dolgai. A Megkísértelek is megtalálható rajta klasszikus hangszerelésben

- A Forr-A-Dalom után mi a reakció? Mit szólnak a régi rajongók az újjáalakuláshoz?
- Nincsenek már régiek, csak újak vannak. A régiek már felnõttek, megházasodtak, lepetéztek, már nem járkálnak koncertre.

- És a fiatalabb nemzedék?
- Nem igazán vagyok tisztába a hozzáállásukkal. Jönnek koncertekre, szeretik, ismerik a régebbi nótáinkat. Olyan nagy különbséget nem vettem észre. Nem csak a rockban, hanem minden mûfajba a lemezvásárló és koncertre járó közönség 16-26 között van. Azután meg már fontosabb dolguk is van, mint jegyet venni meg piát.

- Lemezbemutató koncertek, turné, ilyesmi?
- Mint mondtam, fejetlenség uralkodik a zenekarban. Komplett turnét nem igazán tudunk leszervezni, maradnak a fesztiválok. Mostanában amúgy is ez a fesztiválosdi a divat, ugyanis elég kevés az a zenekar, aki önálló turnét tud szervezni.

- Gyõr-Moson-Sopron megyébe mikor játszotok legközelebb? Ugyanis onnét jöttem.

Fõnök egy kicsit meglepõdött, majd elmondta, hogy a nyáron voltak Gyõrbe, de tudomása szerint az a hely már bezárt. Én helyeslõen bólogattam, és megpróbáltam vázolni a mostani helyzetet, miszerint koncertlehetõségek terén van a Kentucky hajó és a Vasas. Ez utóbbira emlékezett. Mosonmagyaróvárt említette még, hogy oda akarnak menni.

- Ott van egy Faház nevû hely? - ajánlottam.
- Áh? azt felgyújtják a részeg rockerek, aztán fizethetek?

Egy közös kép elejéig még fenntartottam, aztán igyekeztem vissza a színpadhoz?

Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez