Nevergreen 2004.03.26. - Torock

Nócika - 2004. március 26. péntek, 00:00    
Nagy várakozásokkal indultam március 26-án ToRock irányába, mivel végre megértem azt, hogy kedvenc bandám, a Nevergreen Gyõr felé veszi az irányt.
Reklám:
Egy kis hangulatfokozás után átpakoltam magam a koncerthelyiségbe, és csak vártam, vártam és vártam. Igen, szokás szerint volt egy enyhe csúszás, 10 körül vonultak fel a színpadra és a lehetõ legminimálisabb bevezetõ után a húrok közé csaptak. Az elsõ számot a legdallamosabb albumukról, az Ezer világ õrérõl játszották, ez volt a "Tested rejtsen el". A dalok összeválogatása elég jól sikerült, ki merem mondani, talán minden albumról játszottak valamit. Voltak itt régebbi óriási számok (Glória, A tested íze, Soha már), és viszonylag frissebb gyönyörûségek is (Az isten arca, Tested rejtsen el). Nem mondhatnám, hogy frissek az emlékeim a buliról, de az biztos, hogy nagyon jól odarakták a számokat, kicsit fel is turbózták õket. És ami fölöttéb meglepett: a gyér közönség. Szerintem ez a banda nagyobb érdeklõdést érdemelt volna. Pontos számot képtelenség lenne mondani, de talán úgy 50 fõ lehetett ott. És ez nagyon kevés. A hangosítással volt néhány probléma, közel sem volt tökéletes, de számomra így is óriási élményt nyújtott ez a buli.

Talán az egyetlen dolog, ami nem tetszett, az egy bizonyos srác túlbuzgósága volt, ugyanis folyton felkepesztett szegény Bob Macura mellé, akinek nem volt elég, hogy énekel és basszerozik, de még azt is mosolyogva kellett viselnie, hogy egy részeg srác tömködi a szájába a mikrofont. Ennek a kis zavarnak általában egy készséges ember véget vetett- a srácot valaki mindig lerángatta a színpadról. Egyszer rámdobták azt a srácot, amit eléggé megsínylettem, de nem igazán zavartattam magam.

Kb. 1 órát játszottak, és amikor láttuk, hogy próbálnak észrevétlenül lesurranni a színpadról, nagy erõkkel visszatapsoltuk Nevergreenéket. Ezzel sikerült rávenni oket, hogy eljátszanak még 3 számot, köztük a nagy klasszikust, az Ámokot.

Összességében ez egy óriási buli volt, az a kis baki a hangosítással pedig talán legközelebb kiküszöbölhetõ lesz. Csak jó lenne, ha a rockerek összeszednék magukat, és igenis értékelnék, ha egy ilyen banda ilyen messzirõl meglátogat minket! (És remélem hívjátok még õket Gyõrbe)

Written by: Nócika


Címkék: Gy?r, Nevergreen, Torock
Szólj hozzá a cikkhez