Hollywood Rose – Minimal Design

Murphy - 2009. május 19. kedd, 07:00    
Minimal dizájn, maximum r’n’r
Hollywood Rose – Minimal Design 
2003 nyarán a Sucker Punch és az Alabama tagjaiból létrejött egy formáció a f?városban, mely a GNR eredeti nevét felvéve a mai napig stabilan nyomja a dögös heavy metált.
Reklám:
Nem panaszkodhatunk, hiszen ha úgy nézzük, nekünk is van egy „Gánszunk”, még ha az tribute zenekar formájában létezik is. Évr?l-évre újra és újra bebizonyítotják hogy mennyire jók. Veszettül ügyesek a srácok, már ahogy a példaképük árnyékában kifejezésre tudják juttatni a tehetségüket. De ?k nem elégedtek meg ezen ikonjuk követésével, fejükbe vették, hogy ezzel a koncepcióval saját dalokat írnak, méghozzá magyar nyelven, zenéjük alapja pedig mi más lehetne, mint a Pisztoly és a Rózsa konstellációja.

Angol nyelv? számok után fél?, hogy magyar nyelven nem találják meg majd a hangot, de szerencsére nem így lett. Teljesen elfogadható szövegek születtek, és az ilyenkor kötelez? lírikus kliséket pedig szépen hanyagolták. Helyes. Zenével természetesen semmi gond, ahogy eddig sem volt; maradtak a fülbemászó dallamok útján, és a vagány riffeléssel a GNR vonalán, bár attól kreatívan el is térnek, szóval tilos majmolással vádolni ?ket. Már hallgatás közben is simán odaképzeljük magunkat koncertjükre, annyira hat az anyag! Tökös, bulizós, csajozós maximális rock n roll feeling az, amit most 11 tételben megosztanak velünk. Teljesen ?szinte hangvétel, ugyanakkor laza, lendületes, és nem utolsósorban profin kivitelezett életérzés, ami e mögött a zord (és minimál) borító mögött lapul, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom…

 
Murphy


Szólj hozzá a cikkhez