Nagy Feró egy életvidám "nemzeti csótány", még 70 felett is!

Ladányi Zsolt - 2016. június 29. szerda, 08:23    

Feró Június 1-án adott 2 órás interjút a MaxiRádió RockFactor műsorában. A beszélgetés Feró szokásához híven remek hangulatban telt, olykor pikáns elemekkel tarkítva!

Reklám:

- Szerbusz Feró, köszöntelek a műsorban!

- Szia, szia, köszönöm, hogy hívtatok és hát üdvözlöm a kedves hallgatókat is.

- 2011. márciusában jelent meg a legutóbbi korongotok, méghozzá "Vidámság, és Rock'n Roll" címen. Az új lemez nagyon nagy sikert aratott a rajongók körében. Így érzitek ti is, hogy még mindig üt a Beatrice zenekar, még mindig tudtok új zenéket írni, még mindig van bennetek energia?

- Éppen most készülünk egy újabbal, de ez már nem lesz lemez. Írunk négy-öt nótát, az egyikből csinálunk egy saját készítésű házi videoklipet.

- Az mennyire jellemző rátok - mert én azt olvastam -, hogy inkább színészekkel dolgoztok a klipekben, minthogy saját magatok szerepeljetek?

- Hát, már nem. Nincs erre pénzünk, melyik színészt tudod elhozni, hogy  "gyere el és ingyen dolgozzál", meg ilyet nem is lehet kérni. Annak idején lehetett, de most már nem lehet. Saját magunk megcsináljuk valahogy a klipet, és fölrakjuk azt a négy-öt nótát, amiből kettő már elkészült, és fölrakosgatjuk, lehet le tölteni, meghallgatni, megnézni. Ennyi.

- Van egy nagyon nagyon friss esemény, ami nem régiben történt! Megkaptad a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. És nyilatkoztál te valami olyasmit is, hogy hát az lenne a nagyon furcsa dolog, hogy ha állami kitüntetést kapnál.

Nagy Feró

- Igen, mert az ember az éli az életét, és végzi a dolgát, és megpróbál fiatalabb zenekaroknak segíteni, vagy tanácsot adni, meg nótákat írni, meg valahogy az igazságot megtalálni ebben a zavaros világban. Ilyenkor nem gondolsz arra, hogy ezért jár dicséret? Amikor meg adják a dicséretet, akkor meg persze jól esik.

- Persze, nem az a célja, a tudósnak sem, hogy én Nobel-díjat akarok kapni, egyszerűen csak csinálja a dolgát, teszi azt amit helyesnek tart.

- Várjál! Az az összeg nem rossz, amit a Nobel-díj mellé adnak! (nevet) A nyáron hatvan valamennyi koncertünk lesz, és az ember már nem azért koncertezik, hogy "hú, hátha jövőre kapok egy aranykeresztet". Nem, nem erről szól a dolog, hanem végzed a dolgodat, és ezt véletlenül észreveszi a kulturális kormányzat, akkor örülsz neki, hogy "na ugye, hát jól van akkor, mégis csak valamit ér, amit csináltam".

- Eláruljuk azért a hallgatók részére, akik nem tudják, hogy idén már a hetvenet taposod.

- Azt, hogy a fenébe...&&@@@###°%

- És azért tényleg jól esik az embernek, hogy nem hetven, hanem ötven évnyi munka legalább benne lakozik akár ebben a díjban is. Arra vagyok még kíváncsi, hogy mik a jövő tervek, mondtad, hogy készítetek egy négy-öt számos EP-t. Valami dologra készültök még, például a negyvenedik évfordulóra, ugyebár az jövőre lesz 2017-ben.

- Hát, arra készülünk azért. Szeretnénk, valamit összehozni, valami normálisabb dolgot.

- Konkrét tervetek nincs még erre, hogy mit szeretnétek, hol lesz?

- Olyan messze van még, addig én nem nagyon tervezek. Túl nagyba nem akarjuk ezt megcsinálni. Tehát én nem álmodozom, hogy sportaréna, meg sportcsarnok. Én azt látom, hogy a kortársaim időnként rendeznek ilyet, aztán egy fél sportcsarnok előtt megcsinálják.

- Mindig jobb az, ha egy kisebb helyen teli vannak, mint egy nagyobb helyen félig.

- Igen, igen, igen. Én úgy gondolom. Bár nem tudom egyelőre, hogy akarok-e ilyet csinálni. Majd jönnek a menedzserek, aztán ők akarják, ne izguljál.

Nagy Feró

- Feró, merre lesztek legközelebb láthatóak, hallhatóak?

- Az összes nagyobb fesztiválon ott vagyunk, nagyon sok falunapra meghívnak bennünket. Városi napra. Mondom, hatvan valamennyi koncertünk van a nyáron. Az azért élvonalbeli zenekarnak számít már.(nevet)

- További sok sikert kívánok neked, természetesen a negyvenedik Beatrice szülinapi rendezvényhez is, akárhogy, akármint is lesz. Ahhoz is sok sikert kívánok neked, és egy jó egészséget is, így már hetven tájékán.

- Nagyon-nagyon szépen köszönöm, hogy felhívtál, hogy nyilatkozhattam, meg „Gabba Gabba Hey” vidámság és Rock n' Roll.


Az interjú teljes egészében meghallgatható a RockFactor Youtube csatornáján!Szólj hozzá a cikkhez