Alcohol - Május elejére várható a lemez

2018. február 02. péntek, 13:19    

Közel 9 éve jelent meg az Alcohol legutóbbi nagylemeze (egész pontosan 2009. június 9-én), a folytatást pedig idén februárra tervezte a zenekar, egy tavaszi lemezbemutató turnéval egybekötve.

Reklám:

Legalábbis ez volt a terv, az élet nem ilyen egyszerű: az új album kicsit késik, a koncertsorozat pedig az ősszel indul. Bár elsőre mindez negatívan hangzik, a zenekar ebben is megtalálta a pozitívumot, s igyekszik előnyére fordítani. Hogy ez mit takar, s mi minden történt, mire számíthatunk, a zenekar frontembere, Csövi fejtette ki bővebben.

Mi az oka a lemez csúszásának, miért nem lesz tavaszi turné?

Csövi: Először is a tavaszi turné miértjével kezdeném. Tavaly nyáron a hidegzuhanyként érkezett dobos kiválás után, az őszi turnéra az első lemez felvételeinél közreműködő Bagi László segített ki minket. Lacival abban maradtunk, hogy megnézzük az őszi-téli dolgokat, hogyan tudunk együttműködni és utána megfejtjük a jövőbeli dolgokat. Sajnos nem sokat kellett ezen gondolkodni, hiszen kiderült, hogy Lacit az év elején műteni kell a lábproblémája miatt és valószínűleg ilyen intenzív, turnéjellegű dobolás nem igazán jöhet már szóba nála, da ha nem is így lesz (nagyon drukkolunk neki), akkor is jó néhány hónapot ki kell hagynia. Az őszi-téli bulikat még lenyomta, amiért nagyon hálásak vagyunk és rengeteg jót, jobbulást kívánunk neki!

Alcohol

Ahogyan azt már tavaly említettük, a lemez felvételein Ratkai ’Retekkoma’ Miklós fog dobolni. Mivel elsősorban a lemez most a legfontosabb, semmiképp nem akartunk még a turnéra próbálni, programot összeállítani stb., ezt az időt inkább a lemez körüli dolgokra fordítjuk. Tavaszi turné, tehát nem lesz! A csúszás kicsit ennek is betudható, hiszen nem kellett rohannunk a dolgokkal, viszont egyfajta pozitívum, hogy több időnk volt áthallgatni, elemezni a dalokat és a ”rosszban ott a jó” (később érteni fogjátok J ) dolog ismét, hogy mind hangzásban, mind a dalok szerkezetében találtunk némi kivetnivalót és volt, van időnk 1-2 dolgot újragondolni, ezt a csúszást a hasznunkra fordítani.

Sok idő eltelt a második lemez óta és semmiképp nem akarunk olyan anyagot kiadni a kezünkből, amit már a megjelenés előtt nem érzünk 100 százalékosnak minden szempontból.  A lemez április-május környékén fog megjelenni. Természetesen folyamatosan tájékoztatjuk a közönségünket, akiktől még egy kis türelmet kérünk és ígérjük, hogy egy igazán változatos anyagot fognak cserébe kapni. És azt is megígérem, hogy többet nem kell  ennyi időt várni két lemezmegjelenés között :). A koncertek miatt sem kell aggódni, nyáron láthatóak-hallhatóak leszünk 1-2 helyen, ősszel pedig indul a lemezbemutató turné, ami egyben a zenekar 15.éves jubileumi turnéja is lesz, de erről majd később.  Addig is kövessetek minket a facebookon továbbra is, ahol folyamatosan tájékoztatunk benneteket az aktuális dolgokról!

https://www.facebook.com/Alcoholzenekar/Címkék: Alcohol
Szólj hozzá a cikkhez