Megjelent a győri Devoid zenekar első száma a közelgő

2021. március 26. péntek, 07:17    

Megjelent a győri Devoid zenekar első száma a közelgő "Dusk" című második nagylemezéről. A track-hez készült egy animációs lyric video is szokásos Devoid-os megközelítéssel.

Reklám:

A zenekar 2018 ban alakult, túl van számos tagcserén, számtalan helyen koncertezett vidéken és a fővárosban egyaránt, végre stabilizálodott a felállás, és ennek következtében minden bizonnyal még nyár előtt kijön a második nagylemeze.

Devoid

Waldmann Szilárd énekes a következőket mondta a számról:

"Nagyon sok ismerősöm beragad a saját vélemény buborékjába a közösségi média algoritmusai következtében. Olyan emberek fanatizálódnak, akik egykoron még képesek voltak objektíven vitázni, józanul érvelni, a közösségi média sajnos ezt a fajta aspektust teljesen megszüntette és én ezt személyesen tragédiaként élem meg. Úgy gondoljuk, hogy a világot csak a kritikus gondolkodás és az egészséges önreflexió viheti előre. A szám a tavalyi amerikai elnök választáskor íródott és azt a szorongó érzést próbálja megragadni, amikor elképedve látod, hogy milyen lehetőségeid vannak, de leges-legbelül tudod, hogy nincs jó választás. Lehet ignorálni más emberek véleményét a végtelenségig, de tavaly Amerikába kétszer is bekopogott a valóság és mindegyik oldal elképedve nézte, hogy bizony a társadalmi feszültségek már olyan mértékűek, hogy több tízmillió embert érint kontra-pro. Meglátásom szerint a teljes ignorálás és a normális párbeszéd hiánya idézte elő ezt a szomorú helyzetet. A klip lényegében erről szól és  Devoid-osan és naturalista módon fejezi ki a történéseket, nem nehéz felismerni a használt szimbólumokat…"

A dal elérhető a streaming szolgáltatókon és szabadon tölthető bandcampről innen:

A zenekar Facebook elérhetősége:

https://www.facebook.com/devoidofeverything/

az előző klippünk YouTube linkje:

https://www.youtube.com/watch?v=q-K0DHaKbEgCímkék: Devoid, gy?ri, új dal
Szólj hozzá a cikkhez