Mindenen Keresztül - Fogy a türelem EP a saját szavaikkal

KK - 2021. április 12. hétfő, 07:31    

Nemrég jelent meg a Mindenen Keresztül új EP-je! Most a zenekar vall a Fogy a türelem EP egyes dalairól.

Reklám:

Mindenen Keresztül

Fogy a türelem – Intro:

Igazából az Örökkön örökké eredetileg egy hosszabb szám lett volna, lírikus hangvételű kezdéssel, amelyet végül átírtunk és így az Örökkön örökké kezdetének szánt rész az EP introjává alakult át.

Örökkön örökké:

Egy szerelmi kapcsolatból jött az ihlet, annak viszontagságairól szól. Az ember sokszor hibáztatja a másikat és viszont. Aztán sokszor egymásnak dobálnak mindenfélét és a végén elcseszik az egész dolgot, közben meg lehet nem is egymásra haragszanak, hanem egyszerűen az élet tele van nehézségekkel, amit együtt próbálnának megoldani. Ehelyett sokszor mind a két fél egymás lelkét falja fel inkább, amíg elégtételt nem kapnak és az egész már nem is kettőjükről szól ezután. Na, erről szól ez a szám.

Egyszer fent, egyszer lent:

Az alapkoncepció egy teljesen reményvesztett, előre haladásra képtelen állapotból bújt elő. Ezért tekinthetjük az Örökkön örökkének folytatásának is, mert ugye megéljük azt a folyamatot, amikor már az ember előre tudja gördíteni a szekerét, de hulla fáradtan teszi, sok sikertelenség éri. Magyarán rengeteg kihívással néz szembe, mert ugye a szekeret így is, úgy is gördíteni kell, ha törik, ha szakad.

DE fáradtak vagyunk, unjuk a reggeli kávét, meg, hogy még mindig húzni kell az igát és ugye ez várhatóan nem is lesz másképp. Ezután még a munkánk során is szembesülünk sikertelenségekkel, közben persze "megküzdünk a saját démonjainkkal" is. De végül mindig ráébred az ember, hogy evezni kell és csinálni tovább.

Újabb világ:

Ez a szám arról szól, hogy az emberek viselkedése egymással mennyire kezd elfajulni a mai világban. Más szemléletek miatt képesek egymást osztani, barátok vesznek össze politikai nézetek miatt, pedig csak éppenséggel más csatornát néznek a TV-ben, vagy mást láttak a Facebookon. Mert ugye ezeken a helyeken „minden igaz”!?

A mai világban a közösségi oldalak az egyik legveszélyesebb helyek, mert nagyon nagy szerepük van az álhírek megjelenésében is.

Ezután jön a nagy kérdés, hogy mi jön még? Hova fajul még a világ?

„Mennyit fejlődünk egy év alatt? Az utcán nincs lélek sem alak, kiszolgál majd a hálózat”.

Igen, szép jövőkép…

Május közepén az EP Újabb világ c. dalára forgatnak klipet.    Megosztás:
Címkék:
Szólj hozzá a cikkhez