Newdad - Madra

2024. január 01. hétfő, 07:00    

Newdad - MadraA 2018-ban alapított, ír alt-rock banda, a NewDad 2024. január 24-én debütál első studióalbumával.

Reklám:

Írország egyik legígéretesebb zenekaraként tartják számon a NewDad-et. Szerzeményeikben a súlyos, introspektiv dalszövegeké a főszerep, melyek az énekes-gitáros, Julie Dawson kísérteties énekhangjával párosulnak.

A ’Madra’ – mely ír nyelvan azt jelenti, „kutya” – albummal a kvártett visszanyúl zenei gyökereihez, melyre a Pixies, a The Cure és a Slowdive zenekarok hatottak. A kiadvány egy 11 dalból álló gitár-vezérelt utazás, melyben Julie önfeltáró kalandján vehet részt a hallgató. A diszfunkcióval átitatott korong megnyugvást keres a fájdalomban: a zaklatás, a depresszió, az önpusztítás, a társfüggőség és az öngyógyítás témáit kutatva.

A lemezt a grunge-fűtött „Angel” című szám nyitja, a záróakkord pedig az albumbeharangozó „Let Go”, mely a korong legsúlyosabb zeneszáma is egyben. A depressziót és az öngyógyítást boncolgató dalban a fokozatosan erősödő gitárhangzás csak tovább erősítí a baljós érzéseket.

A Joshua Gordon (ír születésű művész) által fényképezett lemezborítón egy törött arcú baba látható, amely a kiadvány témakörének törékenységét és sebezhetőségét szimbolizálja.Szólj hozzá a cikkhez