Takács Csaba klippremier Závodi legszebb alkotásából

2016. október 27. csütörtök, 09:00    

Megjelent Takács Csaba, a rocknagykövetté avatott énekes első videoklipje, a Vég s a végtelen. A szerző, Závodi Gábor szerint ez élete egyik legszebb alkotása, de a dal a családi háttértörténet miatt is az egyik legkülönlegesebb az albumon.

Reklám:

A Vég s a végtelen az énekes saját bevallása szerint eredetileg édesanyjához íródott, de egyszerre szól minden nagyszülőhöz, anyához és apához, fiúhoz és lányhoz: mindenkihez, aki köszönettel tartozik az univerzumnak, és hisz az igazi emberi értékekben.

A klip története három síkon fut, három generáció képviseli az énekes egykori, jelenlegi és jövőbeli önmagát. Érdekesség, hogy a nagyapa szerepében látható idős férfit Takács Csaba édesapja alakítja, így közvetve a zenész mindkét szülője az alkotói folyamat részesévé válhatott.

A videoklip puritán, de jelentésgazdag képi világát és az idősíkok összemosását a készítők az ún. multiexpozíciós technikával érték el (többek között ezzel a módszerrel készült például Taylor Swift Style című videója, de a True Detective sorozat intrója is). A generációk közötti kapcsolatot jelképezi tehát az is, hogy a Vég s a végtelen időtlen története és a klipben közvetített hagyományos emberi értékek modern technológiával jelennek meg, ezzel is felélénkítve a dallamos rock műfaját.Szólj hozzá a cikkhez