Döbbenet zenekar - Tovatűnt az ünnep S párolog a szeretet

2018. január 23. kedd, 14:03    

A magát stílusosan egy rákóczifalvai házipálinkáról elnevező Döbbenet zenekar a punk intellektuálisabb, progresszívabb vonalát képviseli. A zenekar 2016 őszén alakult Óbudán, produkciójuk szellemiségének gyökerét leginkább a ’80-as évek magyar újhullámában lehet felfedezni. Egyszerű, kísérletező hangzású opuszaik groteszk, “politikai korrektséget” nélkülöző szövegekben reagálnak a nyomasztó magyar valóságra.

Reklám:

A csapat néhány bemutatkozó fellépés után nyáron rögzítette első anyagát a Nortyx stúdióban “Párolog a szeretet” címmel. A szerzemények gyakran nyúlnak különféle stíluselemekhez a funkytól a blueson át akár a népzenei betétekig is, de mindezt inkább szemtelen és provokatív módon teszik, mint komoly szándékkal. Nincs ez másképp a szövegekkel sem: a címadó dal a hétköznapok nyomorúságos képmutatásán élcelődik, az “Augusztus van, izzadok” című szám a versenysportok társadalmilag túlértékelt szerepére ad punkhoz méltóan gátlástalan választ, míg a “Tüntetés van nálunk máma” az egyre inkább fesztivál jelleget öltő és ezáltal egyre komolytalanabbá váló ellenzéki tüntetésekről szóló pamflet.

A Döbbenet tavaszra már új albumot is tervez, de addig sem restek performanszba hajló koncertjeikkel megszórni az ország különböző pontjait, melyek valakinek büntetésként, valakinek szórakoztatásként csapódnak le.

A zenekar felállása: Ambrózy György (ének, szöveg), Háklár Tamás (gitár), Bencze Tibor (basszusgitár), Keresztesi Áron (dobok).

Kövesd a zenekart: Facebook: https://www.facebook.com/dobbenetzenekar

A hangfelvétel a Nortyx Hangstúdióban készült: https://hangstudio.hu/

Kiadja a Nortyx Records © 2017Szólj hozzá a cikkhez