Templomban forgatott a Paddy and The Rats - itt a zenekar új klipje

2018. március 13. kedd, 09:50    

Megérkezett a Paddy and the Rats legújabb klipje. A Napalm Records-hoz szerződött banda ezúttal a ’Where Red Paints The Ocean’ című dalhoz forgatott videót.

Reklám:

Április 6-ától már minden kontinensen elérhető lesz a Paddy and the Rats zenekar Riot City Outlaws című albuma, amit a Grammy-díjas Cameron Webb-bel készítettek a zenészek. A Napalm Records-hoz szerződött csapat a nemzetközi megjelenést három klippel vezeti fel, melyek közül az első, a Join The Riot című dal videója január végén debütált a kiadó YouTube csatornáján. A zenekar most a Where Red Paints The Ocean című nótához is készített egy kisfilmet, szintén a díjnyertes rendező, Tokay Péter közreműködésével. A forgatáshoz nagyon különleges helyszínt választott a csapat: Fóton, a római katolikus templomban vették fel a jeleneteket.

Paddy And The Rats

„Nagyon izgalmas volt, mert ritkán engednek be templomba forgatni, úgyhogy ez tényleg kuriózumnak számít” – mondja Paddy, a zenekar frontembere hozzátéve, hogy a videó tulajdonképpen egy imidzsklip lett, némi történeti szállal megfűszerezve. „A sztorivonal inkább csak szimbólumok szintjén jelenik meg, mert nem akartuk, hogy szájbarágós legyen. Maga a történet elsősorban a dalszövegre reflektál, aminek a lényege, hogy az ember sokszor kényszerűségből más dolgot tesz, mint amit szeretne. A főhősnek ebben az esetben a harc a kötelezettsége, az otthonnal és a szerelemmel szemben. A sok ronda dolog miatt, amit a háborúban meg kellett tennie, keresi a megváltást.”

A videóban a feloldozást a templom és az ott megjelenő, magát az ártatlanságot jelképező fehér ruhás hölgy testesíti meg. Az nem derül ki, hogy a lány vajon a főhős régi szerelme vagy egy angyal, akitől megváltást remélhet, ezt a kérdést ugyanis a zenészek tudatosan nyitva hagyták.

„Az egésznek a lényege, hogy a bűneivel az ember végül mindig egyedül marad” – magyarázza az énekes. „Bizonyos tettek után pedig már a megváltás sem lehetséges.”

Zenekar Facebook: https://www.facebook.com/paddyrats/Szólj hozzá a cikkhez