YEWO - Crying Mantis

2023. október 26. csütörtök, 09:25    

Új dallal érkezik a YEWO, ami már a második nagylemez előhírnöke, és egyben a legbulisabb, légpörgősebb dal a lemezről.

Reklám:

A Crying Mantis az első single a második YEWO lemezről! A dalt Kalmár Boti szerezte, méghozzá jól megszokott hangszerét, a Hammond Orgonát hátrahagyva, elektromos gitáron. A nyáron már a Művészetek Völgyén debütált élőben a nóta és hatalmas siker volt a közönség körében!

- Szövegileg egy tipikus rákenroll témát dolgoztunk fel. Egy srác saját gyávasága miatt túlságosan fél egy lányt közel engedni magához, ezért szakít vele, amin a lány annyira megsértődik, hogy vadászni kezd rá, hogy megölje. A saját tinédzserkori töketlenkedéseinket és a felelősség elől való menekülést szerettük volna megidézni ezzel. Azzal, hogy megbántunk valakit, olyan sebeket okozhatunk amik nehezen gyógyulnak, és ameddig nem nézünk szembe ezzel, addig a múltunk hibáitól sem tudunk nagyon szabadulni.

YEWO

A “Crying Mantis” hangszerelésileg is egy klasszikus rock nóta, ezúttal elhagytuk a YEWO-ra jellemző szintetizátor-kavalkádot, és vissza álltunk egy egyszerű dob-basszus-gitár felállásra, melyben időnként vendégszerepel csak az orgona, és egy pillanatra feltűnik Erdei Sári is a szaxofonon, akivel először a “Pretty Sailor” c. dalunkban kollaboráltunk!Címkék: YEWO, új dal
Szólj hozzá a cikkhez